Via De Voet Wijzer - Voetreflextherapie Oosterhout

Via jouw voeten maak ik jou wijzer door je bewust te maken van wat jouw voeten over jou vertellen.

VoetreflexPlus massage
VoetreflexPlus massage

Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China, daardoor is er in China een enorme hoeveelheid kennis over deze vorm van massage. Sinds 150 jaar, wordt het met goed resultaat ook in het westen toegepast. VoetreflexPlus™, Chinees en Westers samen.

Detoxmassage
Detoxmassage

Het ontgiften, ook wel detox genoemd, van je lichaam wordt steeds belangrijker als je graag fit en gezond wilt zijn. Bij het herstel na een ziekte wordt ontgiften geadviseerd om het genezingsproces te stimuleren. Na een ernstige ziekte zoals bijvoorbeeld kanker of een operatie kan voetreflex het lichaam goed ondersteunen in het ontgiften en zoveel mogelijk ontdoen van schadelijke stoffen. Denk hierbij aan chemo, medicatie en narcose.

Stervensbegeleiding
Stervensbegeleiding

De dood is de enige zekerheid die we in het leven hebben. We weten dat we op een gegeven moment zullen overlijden, we denken er echter liever niet aan. Maar wanneer je het bericht krijgt ernstig ziek te zijn en niet lang meer te leven hebt, gaat de wereld op zijn kop. Alles wat vertrouwd was, lijkt verdwenen te zijn. Je kunt je angstig voelen en eenzaam, maar het ook zijn dat je boos bent. Dan is het fijn als er iemand is bij wie je terecht kunt met alles wat je bezighoudt.

Over Margriet Rosendaal
Over Margriet Rosendaal

Mijn naam is Margriet Rosendaal. Ik heb 42 jaar gewerkt als verpleegkundige. Eerst in het ziekenhuis als specialistisch verpleegkundige op o.a. de afdelingen  Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Operatiekamers en Orthopedie.Vanaf juni 2016 werkte ik als verpleegkundige in het hospice in Breda en Dongen.

Daarnaast begon ik in 2014 met mijn praktijk viadevoetwijzer. Per 1 september 2018 ben ik volledig werkzaam als Voetreflextherapeute.

Het is voor mij al lange tijd duidelijk dat ik vaak de holistische kijk op ziekte mis tijdens het werk als verpleegkundige. Voor mij is het belangrijk de mens als geheel te zien en te behandelen in plaats van alleen zijn ziekte (waar het vaak voornamelijk om draait bij de reguliere geneeskunde.) Ik maakte kennis met de Voetreflexologie waarin inzichten uit de reguliere westerse geneeskunde werden gecombineerd met de Oosterse geneeskunde, waarbij de gehele mens centraal staat.

Omdat Voetreflexologie een prachtige aanvulling is op mijn verpleegkundige kennis in de reguliere zorg ben ik de 3-jarige opleiding voor Voetreflexplustherapeute gaan volgen bij Total Health in Breda. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond in september 2014.

Het is voor mij een voorrecht om aan de ene kant als verpleegkundige te kunnen werken en daarnaast als voetreflextherapeut. Zo kan ik op deze wijze mijn kennis en ervaring als verpleegkundige combineren met de holistische kijk als voetreflextherapeut in de afstemming op jou als cliënt.